„Vlad” și tot ce trebuie să știi despre serialul românesc care-i pe val acum

de: Bianca Prangate
28 03. 2019

Serialul „Vlad” a fost așteptat de români cu nerăbdare încă de când a fost anunțat. Primul episod a apărut pe 25 februarie, iar acum se află deja la episodul cinci.

În fiecare luni, serialul este difuzat pe Pro TV la ora 20:30 – numai bun după ce te-ai întors de la muncă și ai mâncat. În total are 13 episoade, din care au mai rămas opt. „Vlad” a fost filmat atât în România (Palatul Bragadiru, Snagov și alte locuri), cât și în Grecia (hoteluri și cazinouri grecești), după cum arată Pagina de Media.

Povestea serialului este inspirată de acțiunea din romanul „Contele de Monte Cristo”, de Alexandru Dumas. De asemenea, se bazează pe o licență turcească, după serialul „Ezel” (achiziționată de Pro TV). În centrul serialului se află Adrian Anuței (jucat de actorul Adrian Nartea), un bărbat condamnat la închisoare după ce a fost învinovățit de un jaf pe care nu l-a comis. Adrian se întoarce din închisoare cu un alt nume – de Vlad Pop – și are un plan de răzbunare pentru nedreptatea care i s-a făcut.

Acțiunea se desfășoară pe mai multe planuri, în care prezentul și trecutul se întrepătrund pentru a-ți arăta exact ce s-a întâmplat. După experiențele traumatizante, Adrian descoperă oportunitatea de a-și reîncepe viața și de a întoarce roata împotriva celor care l-au trădat. El devine astfel Vlad, un bărbat care întrunește toate stereotipurile masculului alfa: e chipeș, e puternic și e bogat.

Serialul „Vlad” ar putea fi reprezentativ pentru societatea românească

Pe lângă Adrian Nartea, în distribuția serialului se mai găsesc și alți actori și actrițe celebre de la noi, printre care Andrei Aradits, Ștefan Iancu, Monica Bârlădeanu, Olimpia Melinte, Mihaela Rădescu, Tudor Oprișan și Dania Popescu.

Actrița Monica Bârlădeanu a vorbit despre serial într-un interviu cu Cătălin Striblea, fostul ei coleg de facultate, pentru site-ul lui, unde a spus: „Este un serial care îți o pune o grămadă de probleme – întâi că te întreabă ce ești capabil să faci pentru dragoste și apoi pentru răzbunare. […] E un film cu foare multă senzualitate, agresivitate, tăceri cu înțeles. […] Mi se pare că Vlad poate deveni un serial iconic, reprezentativ pentru societatea noastră sau pentru nivelul la care aceasta a ajuns. Am trecut de perioada în care băiatul de Dorobanți este aspirațional și trecem la băiatul tânăr cu ștaif, educat, pe care costumele stau impecabil. „